De secole, mancarurile fermentate si-au facut locul in bucataria multor popoare. Fie ca vorbim de banalele iaurturi, muraturi sau mai ciudatul ceai Kombucha, rezultatul fermentarii este un aliment bogat in enzime si bacterii benefice organismului, plin de grasimi tip Omega-3 si probiotice. Acest tip de mancare este necesar corpului nostru pentru ca ne ajuta sa ne pastram echilibrul bacterial, ne ajuta sistemul imunitar si sprijina absortia nutrientilor in corpul nostru. Citeste pe Dietetik cum sa pregatesti castravetii pentru iarna. Pentru cei cu probleme de toleranta lactica, mancarurile fermentate sunt un dar de la Dumnezeu: lactoza este mai usor de asimilat atunci cand este ajutata de fermentare. Pe langa toate beneficiile pe care le au, muraturile sunt gustoase, crocante si complementare in orice farfurie. Asadar, hai sa invatam cum le putem face rapid si bine, fara fierbere, doar prin fermentare. Ingrediente: 400ml apa 1 lingura de sare 2 castraveti Condimente dupa gust Cel mai usor mix de condimente la care ma pot gandi este urmatorul amestec din care pun in jur de doua lingurite pentru cantitatile de mai sus: 20g seminte de mustar 10g coriandru boabe 10g seminte de fenicul 10g ienibahar intreg 10g cuisoare 10g seminte de marar 10g scortisoara 10g boabe de piper 2 lingurite de ghimbir uscat si tocat marunt-marunt 3 ardei rosii uscati si pisati 6 frunze de dafin pisate Mod de preparare: Taie castravetele julienne si pune bucatile intr-un borcan Acopera castravetii cu apa si sare. Castravetii trebuie sa fie complet acoperiti de apa, daca se ridica la suprafata, adauga o felie de ceapa sa ii tina sub nivelul apei. Adauga mixul de condimente. Lasa cam 2cm fara apa la gura borcanului si pune capacul. Lasa borcanul intr-un loc umbrit timp de 5-7zile. In momentul in care au ajuns la gustul dorit, pune borcanul la frigider pentru a opri procesul de fermentare.