Daca ai mereu dureri de spate, pe langa pozitia proasta pe care o ai la birou, s-ar putea sa fie de vina si mancarea care o consumi de obicei. Crezi ca nu are sens? Ei bine, afla ca unele alimente declanseaza inflamatii in organism. Asadar, tesuturile se inflameaza, apoi provoaca durerea pe care noi ne straduim sa o indepartam cu masaj sau cu medicamente. Solutia, de fapt, e mult mai simpla. Cercetatorii au demonstrat ca limitand consumul alimentelor care declanseaza inflamatiile, poti sa reduci frecventa episoadelor de dureri de spate. 1. Fara mancare procesata si mancare bogata in grasimi, precum bacon sau carnati. Mancarea procesata contine o cantitate mare de sodiu care, ca si grasimile saturate produc inflamarea tesuturilor. In schimb, alege alimente bogate in proteine, cum ar fi ouale, vita, puiul si pestele. 2. Renunta la paine alba, paste si prajituri pentru ca sunt facute din faina alba, care este bogata in carbohidrati rafinati. Acesti carbohidrati se transforma in zaharuri atunci cand ajung in organism si determina o crestere foarte mare a horminilor inflamatorii. Alege cerealele integrale de cate ori ai ocazia. 3. Bauturile dulci, inclusiv sucurile acidulate cu aroma de fructe si ceaiurile imbuteliate cresc nivelul de zahar din sange si a leptinei, hormonul raspunzator de apetit, in timp ce declanseaza hormonii inflamatorii. Daca nu reusesti sa renunti la aceste bauturi, macar consuma-le cat mai rar posibil, iar durerea de spate va disparea. O varianta mai sanatoasa este apa cu gust de lamai, castravete sau portocale, pe care o poti prepara chiar tu acasa. 4. Stai departe de uleiurile partial hidrogenate care se gasesc in alimentele procesate, produsele de patiserie, popcornul care se pregateste la cuptorul cu microunde si in cartofii prajiti. Citeste etichetele produselor si evita alimentele care contin uleiuri partial hidrogenate. Cauta, in schimb, produse care contin grasimi anti-inflamatorii, cum ar fi uleiul de masline.