Intotdeauna m-am intrebat de ce bucatarii sef romani nu se aventureaza mai mult cand vine vorba de gastronomia traditionala. N-am observat prea multa joaca in bucaratia chef-ului roman de renume, nici macar in materie de feluri de mancare deja consacrate. Abia, abia daca mai bajbaie cate un fusion timid pe ici pe colo. Va rog sa ma contraziceti daca informatiile mele nu sunt suficiente. In schimb, pe blogurile de gatit romanesti, creativitatea e in floare, iar asta ma bucura. In momentul in care mi-am dat seama ca bucataria ma cheama la ea la fel cum ii chema marea pe AXXA la ea in anii 90, cel mai important mi s-a parut sa ma joc cu bucataria romaneasca. Fie ca vorbim de retete 100% originale sau de reinterpretari ale unor clasice, tara noastra nu duce lipsa de posibilitate si versatilitate in bucatarie. Hai ca putem, Romania! Cum in ultima vreme, ne-au patruns in magazine si in bucatarii fructele si legumele exotice, iar eu de avocado nu ma dezic, astazi facem o salata cu avocado a carei baza e o planta de care mereu uitam, dar care bunicile noastre o tin bine minte. Nutritiva si gustoasa patlagina este una din acele plante pe care ar trebui sa o exportam en-gross daca am vrea sa ne refacem brandul culinar de tara. Desi pare light, nu este cel mai light fel de mancare (bucurie de glucide si lipide). Eu o recomand inainte sau dupa ce depunem efort fizic. Pofta buna!