Aceasta salata are 300 de calorii pe portie, dar este foarte sanatoasa si foarte hranitoare. Poti sa o pregatesti de seara si sa o iei la pachet, la serviciu, pentru pranz, sau poate fi o cina foarte satioasa. Eu apelez la salatele cu paste si cu legume atunci cand vreau ceva usor, care sa-mi tina de foame, iar cum vara as manca numai mancaruri usor de digerat, rosiile si mozzarella fac aceasta salata ideala. Ingrediente jumatate de kilogram de rosii cherry rosii si/sau galbene 450 de grame de paste fusilli 200 de grame de mozzarella (mingiute sau taiata cuburi) 2 linguri de otet de vin alb jumatate de lingurita de piper 2 lingurite de oregano uscat 3 catei de usturoi taiat felii subtiri 1 lingurita de sare un sfert de cana de ulei de masline busuioc proaspat Incalzeste cuptorul la 220 de grade, iar in timpul asta asaza rosiile taiate in jumatati pe o tava tapetata cu foaie de copt. Presara-le cu oregano, usturoi si sare si stropeste-le cu ulei de masline. Lasa-le la cuptor pentru 20 – 25 de minute. Intre timp, pregateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi pune-le intr-un castron mare si amesteca-le cu ulei de masline, otet si piper. Cand s-au racit, adauga rosiile, mozzarella si busuiocul. Amesteca-le impreuna si bucura-te de o masa consistenta.