Cand ma gandesc la copilarie este imposibil sa nu-mi vina in minte serbetul. Era un desert delicios si tare dulce, dupa care noi eram innebuniti. Pentru ca acum este sezonul capsunilor, ce-ai zice sa faci desertul copilariei? Serbetul este o alternativa buna la inghetata, caci contine mult mai putine grasimi, dar trebuie sa il mananci cu masura, pentru ca are mult zahar. Cele mai bune serbeturi se obtin din lamai, portocale, visine, capsuni, zmeura si cirese amare. Ingrediente 1 pahar de suc de capsuni 1 kilogram de zahar o lingurita de zeama de lamaie Pune mai multe capsuni in storcator si sucul rezultat, adica un pahar, pune-l intr-o cratita curata, in care nu ai prajit ceapa, impreuna cu zaharul. Lasa amestecul la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi da focul la mare. Ca sa testezi daca este gata serbetul trebuie sa dai drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece. Daca picaturile nu se dizolva, ia cratita de pe foc. Acopera vasul cu un prosop ud si dupa ce s-a racorit putin, amesteca in el cu facaletul, numai intr-o singura directie. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, adauga lingurita cu zeama de lamaie, in timp ce amesteci mereu. Pune serbetul de capsuni direct in borcane, dar cu grija sa nu ramana goluri de aer. 100 de grame de serbet inseamna 115 calorii si 29 de grame de carbohidrati. Poti sa apelezi la serbetul de capsuni atunci cand vrei sa iti oferi mici recompense pentru rezultatele pe care le ai la sala.