Inainte imi luam dimineata la serviciu o placinta cu branza si o sticla de sana si am terminat povestea, dar noroc ca m-a luminat o prietena care mi-a dat sa gust din batoanele energizante pe care si le facuse pentru toata saptamana. Sunt dulci si satioase, perfecte pentru un mic dejun luat in graba sau chiar pentru o gustare luata pe tastatura (nu e sanatos deloc, stiu). Gratie continutului de seminte si de fructe uscate, aceste batoane iti asigura necesarul de energie pentru cateva ore bune. Pregateste la tine acasa energizante naturale. Ingrediente 3 cani de fulgi de ovaz jumatate de cana de unt de arahide jumatate de cana de miere 1 cana de seminte (nuci, migdale, seminte de dovleac, seminte de in, seminte de floarea soarelui) 1 cana de fructe uscate (caise, stafide, merisoare, capsuni, kiwi, smochine etc) Pune fulgii de ovaz intr-un bol mare, peste care adauga fructele, semintele si nucile. Intr-un castron separat amesteca untul de arahide cu mierea pana cand se formeaza o pasta. Rastoarna apoi aceasta pasta peste seminte si fulgi de ovaz din celalalt bol si amesteca-le impreuna. Asaza hartie de copt intr-o tava astfel incat sa acopere si marginile. Rastoarna amestecul, intinde-l pe toata suprafata tavii, apoi baga-l la frigider pentru jumatate de ora. Urmeaza un pas optional, care are rolul de a face ca ingredientele sa nu se imprastie, iar batoanele sa nu fie lipicioase. Trebuie sa le coaceti la 200 de grade, pentru jumatate de ora, apoi dupa ce s-au racit se taie in bucatele.