Briose cu dovlecei si branza

Briose cu dovlecei si branza

Am descoperit de curand ca briosele nu trebuie sa fie neaparat dulci, asa ca sunt in cautare de tot felul de combinatii. Cum dovleceii imi plac la nebunie pentru ca sunt foarte usori si gustosi, cateva briose cu dovlecei par o alegere foarte buna pentru un mic dejun sanatos. 

 
Ingrediente 
  • 2 dovlecei 
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri de ulei
  • 70 g cascaval sau branza
  • 1 legatura de marar
  • 1 pachetel de praf de copt
  • sare, piper 
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cureti dovleceii, sa-i dai pe razatoare si sa-i lasi la scurs. Pentru ca lasa multa apa, uiti de ei pana te ocupi de celelalte ingrediente si inainte sa ii pui in compozitie, ii presezi putin intre palme. 
 
Acestea fiind zise, sa ne ocupam de restul ingredientelor. Amesteca faina cu praful de copt, apoi adauga laptele, ouale batute, uleiul si omogenizeaza compozitia cu un mixer. 
 
Adauga dovleceii scursi bine de zeama, rade branza sau cascaval, pune un praf de sare, unul de piper si mararul si amesteca totul foarte bine.
 
Incinge cuptorul in timp ce ungi formele de briosa cu unt si cu faina (acest pas nu e necesar daca ai hartie de briose) si pune aluatul cu o lingurita in fiecare forma. Coace briosele timp de 15 – 25 de minute, la 180 grade Celsius. Daca nu esti sigura ca sunt gata, proba cu scobitoarea nu da niciodara gres. 
 
Noteaza acolo ca poti folosi aceasta compozitie si intr-o forma de chec daca nu ai forme de briose. Va rezulta un chec cu dovlecei. 
 
Pofta buna!