Piept de pui la gratar cu miere

Piept de pui la gratar cu miere

Care este mancarea preferata de weekend a romanilor? Gratarul, bineinteles. Daca nu-i insotit de manele, acest obicei este unul chiar foarte sanatos, asa ca il incurajam si iti dam si o reteta sa o pui in practica in weekend. 

Ingrediente
  • doua bucati de piept de pui, fara os si fara piele 
  • 200 grame de miere
  • doua capatani de usturoi
  • 200 mililitri de ulei de masline
  • o lingura de busuioc uscat
  • o lingura de patrunjel uscat
  • o lingurita de mustar
  • doua foi de dafin
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Prepara o marinata din toate ingredientele, mai putin carnea, pe care o tai pe lung cam ca la snitele. Asaza carnea in marinata si tine-o in frigider macar 4 ore, sa se macereze bine. In acest interval, amesteca macar o data carnea. 
 
Incinge gratarul, pune bucatile de piept si lasa-le doua minute pe fiecare parte, timp in care le ungi cu marinata. Serveste gratarul cu salata, cartofi natur sau legume fierte. 
 
Pofta buna!