Care este mancarea preferata de weekend a romanilor? Gratarul, bineinteles. Daca nu-i insotit de manele, acest obicei este unul chiar foarte sanatos, asa ca il incurajam si iti dam si o reteta sa o pui in practica in weekend. Ingrediente doua bucati de piept de pui, fara os si fara piele 200 grame de miere doua capatani de usturoi 200 mililitri de ulei de masline o lingura de busuioc uscat o lingura de patrunjel uscat o lingurita de mustar doua foi de dafin sucul de la o jumatate de lamaie sare, piper Prepara o marinata din toate ingredientele, mai putin carnea, pe care o tai pe lung cam ca la snitele. Asaza carnea in marinata si tine-o in frigider macar 4 ore, sa se macereze bine. In acest interval, amesteca macar o data carnea. Incinge gratarul, pune bucatile de piept si lasa-le doua minute pe fiecare parte, timp in care le ungi cu marinata. Serveste gratarul cu salata, cartofi natur sau legume fierte. Pofta buna!