Supa de fructe de mare

Supa de fructe de mare

Pentru zilele in care ai chef sa experimentezi si sa incerci o reteta exotica, te poftim sa-ti dovedesti calitatile de bucatar preparand o supa de fructe de mare. 

Aceasta reteta chinezeasca te va face sa-ti amintesti de mare, ca tot se incheie sezonul. 
 
Ingrediente
  • 1 litru de apa
  • 120 de grame de fructe de mare
  • 50 de grame de cascaval
  • 100 de mililitri de smantana
  • 150 grame de branza dulce 
  • 100 mililitri de vin alb 
  • o ceapa
  • doua linguri de unt 
  • sare, piper, patrunjel
Amesteca smantana cu apa si cu vinul si pune-le pe foc intr-o cratita. Atunci cand dau in clocot, adauga branza dulce si sarea, dupa gust. Intr-o tigaie pune putin ulei si caleste ceapa tocata marunt, apoi adauga fructele de mare dezghetate in prealabil. 
 
Rastoarna fructele de mare in supa si las-o sa mai dea in cateva clocote. Atunci cand pui in farfurii, orneaza supa cu cateva frunze de patrunjel si rade putin cascaval. 
 
Pofta buna!