Pere coapte cu branza de capra

Pere coapte cu branza de capra

Aceasta reteta pur si simplu nu are cum sa nu-ti iasa, asa ca incearc-o chiar daca esti incepatoare in deserturi. Te vei bucura de o combinatie de gusturi si de o gustare dulce deosebita. 

Perele pot fi de ce tip vrei, singura conditie este sa fie coapte bine. Daca sunt cam crude, creste timpul de coacere si ai rezolvat problema. Cantitatile sunt variabile, in functie de cate portii vrei sa faci.
 
Ingrediente
  • pere
  • unt nesarat
  • miere
  • otet balsamic
  • branza de capra
  • busuioc
Incinge cuptorul, in timp ce tai perele pe lung si le cureti de seminte. Unge apoi un vas de copt si perele cu unt, asaza-le in vas, cu scobitura in jos si pune miere peste ele. 
 
Coace-le pentru 20 – 25 de minute, apoi scoate-le si intoarce-le pe partea cealalta cu o lingura. Atentie, sunt fierbinti! Stropeste-le cu otet balsamic, lasa focul mai moale si mai baga la cuptor pentru inca 10 minute. 
 
Asaza perele pe farfurii si cu o lingura umple scobitura din mijloc cu branza de capra. La final stropeste-le cu sosul de otet balsamic si miere din tava si orneaza-le cu cateva frunze proaspete de busuioc. 
 
Pofta buna!