Reteta asta este una din acelea care par complicate si sofisticate, de gatit in zilele in care vrei sa faci ceva deosebit. De fapt, nu e mare filosofie sa faci acest muschi de porc, dar asta nu inseamna ca nu e ceva intr-adevar delicios. Sosul de prune este ingredientul secret care te va face sa te indragostesti de aceasta friptura. Ingrediente Pentru sos: 800 de grame de prune taiate in sferturi 50 grame de zahar brun 150 grame de ceapa tocata 70 mililitri de orez 70 mililitri de sos de rosii 2 catei de usturoi tocati marunt 2 linguri de sos de soia 2 linguri de ulei de masline 2 lingurite de boabe de mustar jumatate de lingurita de piper negru macinat o bucata de anason stelat 2 cuisoare Pentru friptura 2 bucati de muschi de porc (in total 450 de grame) 2 linguri de ulei de masline jumatate de lingurita de sare jumatate de lingurita de piper Incinge 2 linguri de ulei si caleste ceapa si ustoroiul, dupa care adauga restul ingredientelor, inclusiv prunele. Dupa ce amestecul da intr-un clocot, lasa focul la mic si, dupa 30 de minute, scoate si arunca anasonul si cuisoarele. Incinge cuptorul in timp ce condimentezi carnea cu sare si piper. Incinge 2 linguri de ulei si soteaza carnea timp de 7 minute, cat sa fie rumenita pe toate partile. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si transfera carnea pe care o acoperi apoi cu un sfert din cantitatea de sos. Baga la cuptor pentru 15 minute, dupa care intorci carnea si mai pui un sfert din sos. Mai las-o 10 minute in cuptor si 10 minute la racit, inainte sa o tai. Serveste cu sosul de prune ramas. Pofta buna!