Cartofi copti cu topping de legume si telemea

Cartofi copti cu topping de legume si telemea

Cand nu ai chef sa-ti bati prea tare capul cu gatitul si nici nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti sa bagi un cartof la cuptor si sa-l umpli cu ce gasesti prin frigider. 

Mie cel mai mult imi plac cartofii copti cu legume si cu telemea. Exact din motivele de mai sus ii prefer in zilele foarte ocupate. Ma aleg cu o masa gustoasa si sanatoasa fara sa stau ore in sir in bucatarie. Cantitatea ingredientelor difera de cati cartofi vrei sa faci. 
 
Ingrediente 
  • cartofi mari
  • porumb dulce
  • broccoli 
  • morcov
  • smantana 
  • telemea
  • unt
In timp ce incingi cuptorul, spala bine coaja cartofilor cu un spalator de sarma. Sterge-i bine, inteapa-i de cateva ori cu o furculita si lasa-i in cuptor direct pe gratar pentru o ora. 
 
Cresteaza fiecare cartof fierbinte direct pe mijloc, pune un strat subtire de unt, unul mai gros de smantana, adauga legumele si la final presara telemea rasa. 
 
Acestea sunt doar cateva sugestii, dar in cartof poti sa pui orice iti place, de la sfecla, piept de pui, ton, pana la sunca si cascaval. Singura limita sunt caloriile.