Motivul pentru care am ales aceasta reteta este ca nucile alunga durerile de cap care apar uneori toamna, iar cacaoa este una dintre cele mai bogate surse de magneziu. Asadar, ciocolata de casa este o arma foarte eficienta impotriva asteniei de toamna. Atentie insa la cantitatea de ciocolata pe care o mananci! Sigur vei fi tentata sa nu o imparti cu nimeni, dar sigur vei regreta inainte sa termini de mestecat. Ingrediente 40 de grame de cacao neagra pudra 350 de grame de zahar 100 de grame de unt 100 de grame de nuci 100 de mililitri de apa 250 de grame de lapte praf arome Pune la fiert apa si zaharul, iar atunci cand incepe sa fiarba lasa focul la mic pentru nici mai mult, nici mai putin de 5 minute. Ia cratita de pe foc, adauga untul si amesteca pana cand se topeste. Adauga laptele praf in timp ce amesteci cu un tel, apoi cacaoa si aromele. Amesteca bine, toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si acoperita cu folie alimentara. Presara nucile, pe care poti sa le apasi cu degetul daca este nevoie, si baga tava in frigider pentru 3 sau chiar 4 ore. Iti va fi foarte greu sa rezisti tentatiei de a o gusta din cand in cand, dar daca ai rabdare pana la final, rezultatul ti se va parea si mai gustos.