Paste din orez cu alge marine si legume

Paste din orez cu alge marine si legume

Ce sa faci tu cu niste alge marine pe care le cumperi pentru prima data in viata? Dar cu pastele de orez pe care le-ai tot tinut in dulap din acelasi motiv? Pai le combini, adaugi cateva legume si pranzul este gata. 

Ingrediente 
  • 5 grame de alge marine rosii, deshidratate (le poti cumpara de la magazinele naturiste) 
  • 250 de grame de paste din orez
  • o telina 
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi 
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare, piper
 
Lasa algele la inmuiat pentru 2 ore, apoi spala-le in mai multe ape. Nu sari acest pas, caci s-ar putea sa regreti. 
 
Cand aproape ca s-a scurs timpul, pune pastele in apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, lasa sa treaca 5 minute, apoi opreste focul. Da-le un praf de sare apoi mai lasa-le acoperite pentru 10 minute. Strecoara-le, clateste-le cu apa rece, apoi taie telina si morcovii cubulete. 
 
Amesteca totul la un loc, plus piper, usturoi (pisat) si patrunjel (tocat).