Asa cum te-am obisnuit, nu te tinem prea mult timp in bucatarie ca poate ai alte treburi, cum ar fi sa faci niste genuflexiuni. Astazi te poftim sa incerci o supa consistenta si catifelata: supa crema de vinete cu rosii coapte. Ingrediente 1 vanata 1 dovlecel 2 cepe rosii 12 rosii cherry 5 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 1 litru de supa de pui sau de legume foi de dafin, oregano, busuioc, patrunjel zahar, sare, piper Taie rosiile in jumatati si asaza-le intr-o tava cu taietura in sus. Presara sare, piper, o lingurita de zahar, busuioc, oregano si stropeste-le cu ulei. Baga-le la cuptor pentru 20 – 25 de minute si sa vezi minune. Inteapa vanata in 2, 3 locuri si coace-o pe o plita incinsa pe aragaz pana cand se arde coaja. Apoi las-o la scurs si la racit, timp in care caleste in ulei ceapa si usturoiul. Adauga apoi dovlecelul taiat cuburi, iar dupa 3 minute pune si miezul vinetei coapte. Mai tine pe foc 3 minute, dupa care adauga si supa fierbinte, foile de dafin, sare si piper. Atunci cand usturoiul se inmoaie, scoate foile de dafin si rastoarna supa in blender. Pune o portie in bol, adauga iaurt grecesc, patrunjel si rosiile caramelizate. Pofta buna!