Batoane dulci cu seminte si fructe uscate

|Oana Racheleanu |
Batoane dulci cu seminte si fructe uscate

Cand te apuca pofta de ceva dulce, dupa ce ai trecut prin fata unei cofetarii, du-te repede acasa si fa reteta asta. Nu este foarte complicata si contine numai ingrediente sanatoase. 

 
Ingrediente 
  • 1 cana de migdale 
  • 1 cana de caju 
  • 3/4 cana de seminte de dovleac
  • 2/3 cana merisoare uscate 
  • 2 cani si jumatate de zahar brun 
  • jumatate de cana de miere
  • 1 cana de apa 
  • jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingura de unt
Incalzeste mierea, apa, zaharul si sare intr-o oala mare, la foc mediu. Oala trebuie sa fie mare pentru ca amestecul isi va mari volumul atunci cand va incepe sa fiarba. Tine pe foc pana cand lichidul ajunge la 155 de grade Celsius, pentru ca acesta este punctul in care zaharul se intareste dupa ce se raceste (foloseste un termometru sa afli exact temperatura). Amesteca din 5 in 5 minute si ai rabdare, caci s-ar putea sa dureze chiar si o ora. 
 
In acest timp, pregateste o tava pe care tapeteaz-o cu hartie de copt. Cand amestecul a atins temperatura de 155 de grade, lasa-l la racit pana ajunge la 150 de grade, apoi adauga imediat untul, migdalele, caju, semintele de dovleac si merisoarele, apoi amesteca bine. 
 
Rastoarna rapid totul in tava si uniformizeaza. Tine tava in frigider pentru o ora, apoi, dupa ce se raceste, foloseste un ciocanel pentru a obtine bucati potrivite de desert. 
 
 
Distribuie articolul pe: