Desert la cuptor cu piersici si paine

Desert la cuptor cu piersici si paine

E putin neobisnuit ca painea sa faca parte din desert, dar pana la urma, de ce sa nu incerci? S-ar putea sa te duca cu gandul la o tarta cu piersici si sa-ti pui si a doua portie. 

Ingrediente 
  • 8 felii subtiri de paine frantuzeasca veche de o zi 
  • 3 linguri de unt 
  • 3 cani de piersici congelate 
  • 2 cani de lapte 
  • 150 de grame de zahar brun
  • 125 de grame de smantana 
  • 3 oua 
  • 1 lingura de esenta de vanilie 
  • 1 lingura de zahar pudra 
Unge fiecare parte a feliilor de paine cu unt, apoi taie-le in bucati mici. Amesteca-le cu piersicile taiate felii si asaza-le intr-o tava cu peretii inalti. 
 
Separat, amesteca laptele cu smantana, zaharul, ouale si vanilia, apoi toarna totul peste piersici si paine. Lasa-le sa se odihneasca 5 minute, apoi baga tava in cuptorul incins pentru 50, 60 de minute. Ai rabdare apoi 10 minute pana se raceste si poti sa te bucuri de desert.