Daca esti in cautarea unor retete care sa contina si dovleac, trebuie sa o testezi si pe cea pe care ti-o prezentam azi. Aceasta pasta poate fi consumata la micul dejun sau ca gustare, intinsa pe paine cu seminte sau pe crackers. Ingrediente jumatate dintr-un dovleac mic 170 de grame de branza de capra zeama si coaja rasa de la o lamaie ulei de masline cimbru proaspat 2 catei de usturoi sare, piper Incalzeste cuptorul in timp ce intinzi hartie de copt pe o tava. Stropeste interiorul si exteriorul dovleacului cu ulei de masline, presara putina sare si baga la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce s-a racit, scobeste interiorul dovleacului si pune-l intr-un blender. Adauga branza de capra si amesteca pana cand obtii o pasta. Incinge putin ulei intr-o tigaie, caleste usturoiul, apoi adauga si cateva frunze de cimbru. Adauga usturoiul si coaja de la lamaie peste amestecul din blender, apoi asezoneaza cu sare, piper si zeama de lamaie.