Gem de lamaie

Gem de lamaie

Pentru zilele cu clatite, am facut un gem deosebit: de lamai. Gustul dulce-acrisor este minunat, ca sa nu mai vorbim de vitamina C pe care o s-o ai mereu la borcan. 

Ingrediente 
  • 4 lamai 
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 cana de zahar
  • 4 cani de apa
Rade coaja de la 3 lamai intr-o cratita, iar pe cea de-a 4-a lamaie taie-o in felii subtiri si adaug-o tot acolo. Asigura-te ca ai scos toate semintele din lamaia pe care o tai felii. 
 
Adauga o cana cu apa si da in fiert. Lasa focul la mic timp de 10 minute, apoi scurge apa. Acopera apoi lamaile cu alta cana de apa, fierbe la foc mic tot 10 minute si scurfe din nou apa. 
 
Adauga zaharul, zeama de lamaie si 2 cani de apa. Adu in punctul de fierbere, apoi da focul la mic. Tine pe foc timp de 30 – 45 de minute. Toarna gemul intr-un borcan si pe parcurs ce se va raci, vei vedea ca se va intari.