Daca iti spunem ca aceasta reteta se serveste cu orez si cu bucati de ananas, te prinzi imediat ca este vorba despre un fel de mancare chinezesc. Chiar daca e mult mai simplu sa comanzi mancarea direct acasa, fa o altfel de seara de chinese: gateste impreuna cu prietenii. Ingrediente 4 bucati de piept de pui 1/3 cana de sos de soia 1/4 cana de miere 1/4 otet de mere 1 lingurita de ghimbir ras sucul de la doua portocale mari 1/4 cana de zahar brun jumatate de lingurita de piper negru 1/4 lingurita de pudra de ardei iute 4 lingurite de ustoroi tocat 2 linguri si jumatate de faina de porumb 4 cani de orez cu bobul lung, fiert 2 cani de bucati de ananas (proaspat sau in conserva) seminte de susan Intr-un bol, amesteca sosul de soia, mierea, otetul de mere, ghimbirul, sucul de portocale, zaharul brun, piperul si ardeiul iute. Pune puiul intr-o oala, adauga sosul peste el si lasa-l sa fiarba la foc mic, cu capac. Cu 30 de minute inainte sa servesti mancarea, scurge sosul intr-o alta oala, adauga usturoiul si fierbe-l la foc mediu pentru 3, 4 minute. Separat, amesteca 4 linguri de apa rece cu faina si adauga peste sosul din oala. Rastoarna sosul inapoi in prima oala, alaturi de pui. Serveste apoi pe pat de orez si ananas, si pe deasupra presara seminte de susan.