Salata de quinoa cu mere, cartofi dulci si alune de padure

Salata de quinoa cu mere, cartofi dulci si alune de padure

Seara de obicei nu vreau sa aud de carne si prefer mancarurile usoare, cu multe legume. Aseara am imprietenit quinoa, care-i minunata si sanatoasa, cu legume si a rezultat o cina delicioasa. 

 
Ingrediente 
  • 1 cana de quinoa fiarta 
  • 2 cartofi dulci taiati cubulete 
  • 2 mere mari taiate cubulete 
  • 1 lingura de zeama de lamaie 
  • jumatate de cana de sirop de artar (poti sa-l inlocuiesti cu miere) 
  • 2 linguri de ulei de cocos topit 
  • 1 cana de alune de padure, maruntite 
  • scortisoara, ghimbir ras marunt
  • 1 lingura de frunze proaspete de cimbru 
  • sare de mare
Stropeste merele cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida, apoi, alaturi de cartofii dulci, cu 1/4 din cantitatea de sirop de artar, uleiul de cocos, scortisoara, ghimbir si sare. Baga totul la cuptor pentru 35 – 40 de minute. 
 
Dupa ce s-au racit, amesteca intr-un bol merele si cartofii cu quinoa si cantitatea ramasa de sirop de artar. Incorporeaza alunele si cimbrul si asezoneaza cu sare.