Te-ai gandit vreodata ca poti sa faci paste intr-un singur vas, fara sa mai murdaresti wok-ul? Pui toate ingredientele la un loc si tot ce trebuie sa faci este sa amesteci. Americanii ii spun "one pot". Am ales spre exemplificare paste primavera, caci stim ca organismul nostru are nevoie de legume chiar si in anotimpul rece. Ingrediente 4 cani de supa de legume 200 de grame de paste uscate o ceapa taiata felii 2 cani de broccoli 1 cana de ciuperci taiate felii 500 de grame de sparanghel taiat in bucatele de 5 centimetri 4 catei de usturoi taiat felii 1 lingurita de sare kosher 2 linguri de ulei de masline 3/4 cana de mazare congelata 1/4 cana de smantana degresata 2 lingurite de zeama de lamaie piper proaspat macinat patrunjel proaspat parmezan pentru servit Pune supa, pastele, ceapa, broccoli, sparanghelul, ciupercile, usturoiul, sare si piperul intr-o oala mare, iar la suprafata toarna uleiul. Da la foc mare si imediat ce incepe sa fiarba, amesteca continuu timp de 7 minute. Cand incepe sa se termine timpul, adauga mazarea, patrunjelul, smantana, parmezanul si zeama de lamaie si mai amesteca pentru 2 minute, apoi indeparteaza de pe foc. Lasa pastele sa se linisteasca putin, apoi asezoneaza cu sare si piper, daca simti nevoia. Cateva sfaturi: foloseste o oala cu fund dublu apeleaza la linguri cu coada lunga alege niste paste care necesita fierberea intre 9 si 11 minute, ca sa fie totul gata in acelasi timp din momentul in care supa incepe sa fiarba, nu te opri din amestecat