Ratatouille este de fapt un ghiveci parfumat cu usturoi si cimbru, insa legumele nu inoata in lichid. Cel mai important aspect este ca poti sa te joci cu culorile si sa creezi un adevarat curcubeu de vitamine. Ingrediente jumatate de ceapa tocata 1 vanata 1 dovlecel 3 sau 4 cartofi galbeni nedecojiti 1 ardei gras mare ulei de masline 1 conserva de rosii cuburi 3 catei de usturoi 100 de grame de branza de capra, feta sau fasii de parmezan 2 linguri de unt 1 lingurita de frunze proaspete de cimbru 1 lingura de frunze proaspete de busuioc sare, piper Incinge cuptorul in timp ce unge o tava cu putin ulei. Rastoarna rosiile cuburi in tava, adauga usturoiul, ceapa, jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper, apoi amesteca totul. Imprastie sosul peste tot, apoi pune bucatelele de unt. Taie ardeiul in felii subtiri, apoi vanata, dovlecelul si cartofii in felii putin mai groase. Asaza legumele unele langa altele in sos, astfel incat sa nu mai vezi prea mult suc de rosii. Nu uita sa te joci cu culorile! Stropeste apoi legumele cu ulei de masline, presara cimbru, putina sare si piper. Tine tava cu ratatouille la mijlocul cuptorului pentru 30, 40 de minute. Scoate apoi tava, pune si branza pe care o imprastii in bucati peste tot, si baga la loc in cuptor un minut, doua, pana cand se topeste putin branza. La final presara si busuiocul proaspat. Pofta buna!