Titlul te pune putin in dificultate? Tarte Tatin este o placinta cu fundul in sus, asa ca n-are cum sa te sperie o reteta atat de simpla. Poti sa o faci rapid pentru cina, mai ales daca tii post sau esti vegetariana. Ingrediente 2 cartofi galbeni taiati in rondele de 1,5 cm 2 cartofi dulci medii taiati in rondele de 1,5 cm 2 pastarnaci medcii taiati in rondele de 1,5 cm o ceapa mica, taiata in rondele de 1,5 cm 4 catei de usturoi 3 linguri de ulei extra-virgin 3/4 cana de zahar o cana de mozzarella 1 lingura de otet de vin alb 1 lingura de frunze proaspete de oregano 1 lingura de salvie proaspata aluat de foietaj sare, piper Incinge cuptorul si separat, intr-un bol, amesteca pastarnacii, cartofii, ceapa, usturoiul, uleiul de masline, sarea si piperul. Pune un strat din acest amestec pe o foaie de hartie asezata pe o tava si baga la copt pentru 45 de minute. Intre timp, amesteca intr-o oala pe foc 2 linguri de apa cu zaharul si fierbe la foc mediu pentru 7 minute. Indeparteaza de pe foc si adauga otetul si cate un sfert de lingurita de sare si piper. Toarna acest sos intr-un vas yena si imprastie-l cu o spatula. Presara frunzele de salvie si de oregano, apoi asaza intr-un singur strat legumele coapte, iar la final mozzarella. Deasupra pune o foaie de aluat din foietaj si bag-o la cuptor pentru 20 de minute, apoi redu temperatura si mai tine-o 15 minute. Las-o la racit 10 minute, apoi rastoarn-o cu grija. Pofta buna!