Dupa atat de multa carne, parca iti doresti sa mai vina un post si sa mananci numai legume. Insa poti sa faci asta si fara sa ti-o ceara religia. De exemplu, poti sa asezi morcovi si pastarnac in cateva paturi si stomacul tau sa-ti multumeasca nespus. Ingrediente 5 morcovi mari, taiati rondele (cam 4 cani) 5 pastarnaci mari, taiati rondele (cam 4 cani) 2, 3 linguri de ulei extra-virgin 1 ceapa medie, taiata solzisori 3 linguri de faina alba 3/4 lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper 2 cani si jumatate de lapte degresat jumatate de cana de branza Incinge cuptorul in timp ce caleste morcovul si pastarnacul intr-o lingura de ulei. Asaza-le apoi intre doua foi de copt si baga-le la cuptor. Dupa 20 de minute, intoarce-le cu foaia care a fost sus, jos, si mai lasa-le inca pe atat. Intre timp, incalzeste 1 lingura de ulei in care caleste ceapa cam 5 minute. Adauga faina, sare si piper si mai tine pe foc un minut. Adauga lapte si continua sa amesteci pentru 4 minute, pana cand sosul se prinde de furculita. Cand legumele sunt gata, transfera jumatate din ele intr-un vas termorezistent, apoi acopera-le cu jumatate din cantitatea de sos. Adauga si restul legumelor si, din nou, pune un strat de sos, iar la final rade branza. Mai baga putin la cuptor, apoi asteapta 10 minute pana sa mananci. Pofta buna!