Reteta de la Jamie Oliver: Varza de Bruxelles cu sunca

Reteta de la Jamie Oliver: Varza de Bruxelles cu sunca

Jamie Oliver s-a gandit la stomacul nostru supus la mancaruri grele si a venit cu o propunere sanatoasa, cu putine calorii. Varza de Burxelles cu sunca are doar 102 calorii pe portie si numai 7,6 grame de grasime. 

Ingrediente
  • 500 de grame de varza de Bruxelles 
  • 4 felii de sunca de buna calitate, afumata
  • 2 crengute de salvie proaspata
  • unt
  • ulei de masline 
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 2 catei de usturoi 
  • sare de mare, piper proaspat rasnit 
Sa lamurim din start ce este sosul Worcestershire: este un condiment preparat pe baza de otet fermentat. Il gasesti si in Romania, la supermarketuri. 
 
Pune varza de Bruxelles intr-un robot de bucatarie si toac-o marunt, apoi toarna apa si lasa totul deoparte. 
 
Intr-o tigaie, topeste untul si adauga si uleiul de masline, apoi prajeste sunca intre 5 si 10 minute, impreuna cu sarea, piperul si crengutele de salvie. Scurge varza si adaug-o peste sunca si lasa-le pe foc, cu capac, inca 10 minute. Mai adauga putina apa daca este nevoie. 
 
La final adauga sosul Worcestershire si cateii de usturoi si mananca imediat. 
 
Pofta buna!