Salata calda cu dovleac, orez salbatic si cartofi dulci

Salata calda cu dovleac, orez salbatic si cartofi dulci

Aceasta este o salata foarte sanatoasa, cu multi nutrienti, dar si calduta pentru datile cand vii inghetat de afara. Este un pic dulce, dar si acrisoara, proaspata si hranitoare. 

 
Ingrediente
  • 1 dovleac potrivit
  • 1 cartof dulce mare
  • 150 de grame de orez salbatic
  • 100 de grame de seminte mixte, printre care seminte de dovleac, de floarea soarelui si de in 
  • 50 de mililitri de sirop de artar
  • 50 de grame de goji 
  • 50 de grame de afine uscate 
  • 50 de mililitri de ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 cana de apa calda
  • sare, piper 
  • nucsoara proaspat rasa
Incinge cuptorul, iar in timpul asta fierbe orezul in apa cu sare. Scurge-l si amesteca-l cu cateva linguri de ulei de masline, apoi lasa-l deoparte. 
 
Amesteca dovleacul taiat in cubulete cu 2 linguri de ulei de masline, adauga sare, piper si un sfert de lingurita de nucsoara. Baga dovleacul la cuptor pentru 20 – 25 de minute sau pana cand se ingalbeneste. Opreste focul, dar lasa-l in cuptor sa se pastreze cald. 
 
Fa un sos din siropul de artar si 50 de mililitri de ulei de masline si amesteca-l cu cartoful dulce taiat in cubulete, putina sare si un sfert de lingurita de nucsoara. Baga-i la cuptor pentru 20 – 25 de minute, timp in care ii intorci de cateva ori. 
 
Tine fructele goji intr-o cana cu apa fierbinte pentru 5 minute, apoi scurge-le. Amesteca intr-un bol orezul, semintele, fructele goji, afinele, dovleacul copt si cartofii copti. 
 
Serveste cu cateva frunze de busuioc tocate.