E clar ca din start trebuie sa lamurim ce este freekeh. Este un grau necopt, recoltat cand semintele sunt moi, apoi dupa uscarea la soare paiele sunt incendiate, ceea ce face ca graul sa aiba un gust usor afumat. Despre celelalte ingrediente nu are rost sa vorbim, dar garantam ca toate la un loc rezulta o salata nutritiva, sanatoasa si foarte interesanta la gust. Ingrediente jumatate de cana de freekeh 450 de grame de varza de Bruxelles (taie verzele in doua daca este nevoie) 1 mar mare, decojit, curatat si taiat in cuburi 1/4 cana de merisoare semintele de la o jumatate de rodie 1 ceapa medie taiata in cuburi 4 linguri de ulei 2 linguri de miere sucul de la o jumatate de lamaie 1/4 cana de patrunjel tocat marunt sare, piper Intr-o oala pune freekeh-ul impreuna cu o cana si jumatate de apa, iar cand fierb, redu focul. Amesteca din cand in cand, iar dupa ce este gata, lasa freekeh-ul sa se odihneasca 5 minute si scurge-i apa. Incinge cuptorul in timp ce amesteca varza de Bruxelles cu ulei si cu sare. Asaza verzele pe o foaie de copt si baga-le in cuptor pentru 20 de minute. Tine minte ca dupa 15 minute sa le intorci pe partea cealalta. Intr-o tigaie incinge 2 linguri de ulei si caleste ceapa pentru cateva minute. Adauga merele si zeama de lamaie si mai tine pe foc cateva minute. Pune mierea, 1/8 de lingurita de sare, piper si continua sa sotezi pentru cateva minute. Amesteca ceapa si merele cu varza de Bruxelles si freekeh-ul, adauga semintele de rodie, merisoarele si patrunjelul si asezoneaza cu sare si piper. Daca faci prea multa salata, poti sa o tii in frigider chiar si cinci zile.