Briose cu fasole neagra, fara gluten

Briose cu fasole neagra, fara gluten

Aceste briose chiar sunt unele deosebite pentru ca sunt facute din fasole neagra, dar cu toate acestea sunt dulci. In plus, contin fibre, omega 3 si multi alti nutrienti, dar cea mai buna parte este ca nu au gluten. 

 
Se fac in 30 de minute si nu ai nevoie decat de un blender si de o tava de briose. Si de ingrediente, bineinteles. 
 
Ingrediente 
  • 1 cana si 3/4 de fasole neagra, bine spalata si uscata
  • un amestec format din 2 linguri de faina de in si 5 linguri de apa 
  • 3 linguri de ulei de cocos topit
  • 3/4 cani de cacao pudra
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • jumatate de cana de zahar raw macinat 
  • o lingurita si jumatate de praf de copt 
  • nuci pentru ornat 
Incinge cuptorul in timp ce ungi cu putin ulei de masline forma de briose. Prepara amestecul de faina de in cu apa, dupa cum scrie aici, si adauga peste ingredientele ramase, mai putin nucile. Amesteca-le in blender timp de 3 minute. Aluatul ar trebui sa fie putin mai gros decat glazura de ciocolata, dar sa nu fie foarte lichid. 
 
Distribuie pasta obtinuta in formele de briose, iar la final presara cateva nuci. Baga la cuptor pentru 20 – 26 de minute, apoi lasa-le sa se raceasca 30 de minute inainte sa le scoti din forme.