Negresa din cartofi dulci

Negresa din cartofi dulci

Daca intr-o zi te vei intreba cum ai putea sa faci negresele mai sanatoase, atunci o sa-ti amintesti de reteta noastra. Cartofii dulci sunt plini de fibre, nutrienti, vitamine si antioxidanti. Iar gustul este divin, fara sa fie nevoie sa pui pic de zahar (doar putin sirop de artar). 

 
Ingredinte 
  • 2 cartofi dulci (600 de grame) 
  • 2/3 de cana de migdale macinate
  • jumatate de cana de hrisca sau faina de orez brun (100 de grame) 
  • 14 curmale fara samburi 
  • 4 linguri de cacao raw
  • 3 linguri de sirop de artar 
  • un praf de sare 
Incinge cuptorul in timp ce cureti cartofii de coaja. Taie-i cubulete si lasa-i la copt pentru 20 de minute sau pana cand devin moi. 
 
Baga-i intr-un robot de bucatarie alaturi de curmale si amesteca totul pana cand obtii o pasta dulce. 
 
Intr-un bol, amesteca restul ingredientelor, apoi adauga si pasta de cartofi. Rastoarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru 20 de minute. 
 
Lasa neaparat la racit timp de 10 minute, abia apoi taie negresa.