Aperitive din legume pentru sarbatorile pascale

Aperitive din legume pentru sarbatorile pascale

E clar ca de pe masa ta nu vor lipsi mancarurile traditionale de Paste, dar nu uita de legume, cele care iti aduc atat de multi nutrienti in organism. In plus, au  putine calorii. Iata cateva idei simple si creative de aperitive pentru masa de sarbatorile pascale. 

Lalele din rosii 
 
Ai nevoie de rosii cherry mai lunguiete, ceapa verde, branza de vaca, castravete, busuioc proaspat, sare si piper. Din branza pasata, castravetele taiat cuburi mici, busuiocul tocat, sarea si piperul fa o pasta. 
 
Taie rosiile intr-unul din capete in forma de petale, iar in celalalt capat fa loc pentru o codita de ceapa verde. Umple rosiile cu pasta de branza si fa tija lalelelor din ceapa verde. 
 
 
Aranjament floral din legume 
 
Langa narcise si zambile, poti sa asezi pe masa si acest aranjament din morcovi, rosii cherry si castraveti. Fa tulpina din tije de telina, in care infigi apoi legumele enumerate mai sus. Castravetii taie-i pe lat si da-le forma de floare, apoi lipeste in mijloc cu smantana rondele de morcov. Completeaza cu cateva frunze de salata si pune totul intr-un pahar de apa, pe post de vaza. 
 
 

 
Lalele din morcovi si castraveti 
 
Cum lalelele sunt unele dintre florile de primavara, trebuie neaparat sa le ai pe platou. Fa laleaua din rondele de morcov, iar frunzele din castraveti. Uneste-le cu un scobitor si voila! 
 
 
Flori din ridichi 
 
Pe cat de complicate par aceste minunatii, pe atat de simplu sunt de facut. Pe un betisor pentru frigarui, pune o rondela de morcov, apoi impatureste o felie de ridiche ca in video-ul de mai jos. Repeta procedeul de cinci ori si incheie tot cu o rondela de morcov. 
 
 

 
Morcov din morcovi 
 
Cand ti-am spus ca iti dam idei simple, nu te-am pacalit. Iata cum faci un morcov din morcovi (nu te-ai fi gandit la asa ceva, nu?): tai morcovi rondele, pe care le asezi apoi pe un platou in forma de morcov, fac frunzele din buchetele de broccoli fiert si gata! Daca vrei un gust interesant, peste morcovi adauga zeama de lamaie si putina sare. Va fi o combinatie interesanta de dulce – sarat – acru. Tine la frigider pana in momentul servirii.