Pe caldura asta, nu doar ca nu-ti vine sa stai in bucatarie cu aragazul pornit, dar nu-ti vine sa mananci ceva cald nici de-ti serveste cineva mancare gatita gata. Asadar, profitam de pepenele rosu si de faptul ca s-au inventat supele reci. Ingrediente pentru 4 portii 6 cani de pepene rosu 2 rosii 1 castravete 1 ardei iute, tocat 1 lime 1/4 cana de patrunjel tocat 1/4 cana de busuioc proaspat, tocat Fa piure in blender, pe rand, pepenele rosu (cu sau fara seminte), rosiile (fara coaja) si castravetele. Intr-un bol mare, amesteca toate cele 3 piureuri. Trece apoi rezultatul obtinut printr-o sita, daca ti se pare ca este prea multa pulpa. Adauga patrunjelul, busuiocul, ardeiul iute si lime-ul. Presara sare dupa gust si tine la rece pentru 30 de minute. Serveste alaturi de bucati de pepene rosu si frunze de menta.