Lasagna de dovlecei cu cartofi dulci

Lasagna de dovlecei cu cartofi dulci

Aceasta varianta de lasagna, in care inlocuim blatul de aluat cu dovleceii, este una foarte sanatoasa si gustoasa. 

 
Ingrediente 
  • 3 dovlecei mari 
  • 450 de grame de carne tocata (vita, porc, pui) 
  • 2 cartofi dulci mari 
  • 1 cana de lapte 
  • jumatate de cana de supa de pui 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 5 catei de usturoi 
  • 2 lingurite de pudra de chili 
  • 2 lingurite de chimion macinat 
  • 1 lingurita si jumatate de sare 
  • jumatate de cana de coriandru tocat 
  • jumatate de cana de ceapa verde tocata 
  • 2 cani de mozzarella 
Taie dovleceii longitudinal, in felii subtiri. Intinde-le apoi pe servetele de hartie si presara-le cu sare, ca sa-si lase ei apa. Pune-i deoparte pana cand termini cu restul ingredientelor. 
 
Caleste intr-o tigaie carnea tocata, cu 3 catei de usturoi tocat, o lingurita de pudra de chili, chimionul si sarea. Lasa la o parte. 
 
Intre timp, coace cartoful dulce la cuptor (in cubulete cat mai mici, ca sa se faca mai repede) sau in cuptorul cu microunde. Cand e gata, amesteca-l intr-un blender cu laptele, supa de pui, uleiul de masline, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de pudra chili si o lingurita de sare. Amesteca pana cand obtii o pasta. 
 
Incinge cuptorul, iar intre timp unge cu putin ulei tava. Asaza un strat de dovlecei, sos, carne, coriandru, ceapa verde si branza. Repeta straturile de 3 ori. Termina totul cu un strat de dovlecei, cu putin sos si putina branza. 
 
Acopera tava cu o folie de aluminiu unsa cu unt, ca sa nu se lipeasca, si tine la cuptor pentru 30 – 45 de minute. Cand e gata, las-o sa se raceasca 15 – 20 de minute.