Cheesecake cu pepene galben, fara foc

Cheesecake cu pepene galben, fara foc

Eu vara aproape ca uit de aragaz si as trai mult si bine numai cu salate si mancaruri reci. Din acelasi meniu face parte si acest cheesecake usor de facut, ce are la baza felii de pepene galben, atat de aromat si de dulce. 

Ingrediente
 
Pentru crusta:
  • 3/4 cana de crackers sau biscuiti din graham, macinati 
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 lingura de zahar granulat 
 
Pentru crema 
  • 350 de grame de pepene galben, facut pasta la blender 
  • 200 de grame de branza proaspata de vaci 
  • 200 de mililitri de frisca
  • 3 linguri de zahar 
  • jumatate de lingurita de esenta de vanilie  
Intr-un bol mediu, amesteca biscuitii, cu zaharul si untul, apoi imparte amestecul in fiecare castronel in care vrei sa faci cheesecake. Apasa usor la fundul vasului, pana cand se formeaza o crusta. 
 
Intr-un bol mai mare, cu un mixer, amesteca branza proaspata de vaci cu zaharul, pana cand obtii ceva cremos (aproximativ 3 minute). Adauga pepenele galben si vanilia si amesteca din nou. 
 
Toarna crema obtinuta in recipiente, peste crusta, acopera fiecare castronel cu folie de plastic si tine la frigider pentru cel putin 3 ore.