Desi se cheama salata, acest fel de mancare este cald, satios si deloc flusturatic. Doar se stie ca nemtii se ocupa cu lucruri serioase, iar salata lor de cartofi este cel mai bun exemplu. Daca si tu esti pregatit de fapte mari si vrei un fel de mancare care sa te tina satisfacut multe ore, bine ai venit in Germania. Dupa cum stii, pe-aici nu poate sa lipseasca un pic de carne in farfurie, iar baconul este astazi prietenul nostru cel mai bun. Ingredientele pentru o salata de cartofi germana sunt simple, si tot simpla este si prepararea ei. Ai nevoie de: – 1 si ½ kg cartofi frumosi – 7 felii de bacon taiate cubulete – 1 ceapa marisoara, alba – 5 linguri de otet din vin alb – 1 legatura de patrunjel proaspat – sare si piper dupa gust – 1 strop de ulei Si lucrurile decurg asa: cartofii se pun la fiert in coaja cu sare, si se fierb la foc mic vreo 20 de minute. In paralel, intr-un strop de ulei se rumeneste baconul la foc mic timp de un sfert de ora, dupa care se scoate si se absoarbe excesul de grasime in niste prosoape de hartie. Cand s-au facut cartofii, se scot si se curata de coaja cu multa bagare de seama, cat sunt inca fierbinti, apoi se taie in patratele potrivite. Se taie ceapa julien si se pune impreuna cu baconul si cartofii intr-un castron incapator. Cu cealalta mana incingi din nou tigaia in care a fost perperlit baconul, si adaugi in grasimea lasata de carne otetul, piparul si sarea, si le amesteci la foc mic. Apoi sosul asta se toarna peste ce este deja in castron si se amesteca bine. Sa nu uiti ca deasupra se mai presara patrunjel proaspat si pentru gust, dar si pentru aspect.