Clatitele imparatului acasa la noi

Clatitele imparatului acasa la noi

E drept ca multi dintre noi au descoperit probabil clatititele astea pentru guri imparatesti austriece intr-o vacanta la schi, prin Alpi. Insa daca asezam langa ele si doar un pic de inghetata de vanilie, putine deserturi sunt mai potrivite pentru o zi de vara. Cum ce-i place imparatului Austriei sigur ne place si noua, hai sa invatam sa le facem, si sa ii uimim pe colegii de vacanta cu un desert care sa le aduca aminte de zapada crocanta din tara schiului.

Pentru a prepara clatitele imparatului, trebuie sa ai la indemana asa:

– 6 oua

– 400 ml lapte

– 200 gr faina

– ¼ pachet de unt

– 8 gr zahar vanilat

– 1 dop de sticla de rom

– 3 linguri zahar

– 1 pumn de stafide

– 1 lingura coaja de lamaie rasa

– 1 lingura de unt taiat in fasii subtiri si zahar pudra, pentru caramel

– niste zahar pudra si praf de scortisoara pentru presarat deasupra la final

– 1 strop de sare

Primul lucru de care ai grija sunt stafidele, care trebuie puse intr-un castronas cu romul, unde se lasa 15 minute. In continuare, se separa galbenusurile de albus si se pun intr-un bol in care mai adaugi si laptele, niste coaja de lamaie, zaharul vanilat, si faina. Bineinteles ca se amesteca totul pana devine un aluat pe placul tau. Este randul albusurilor, care se amesteca acum cu zaharul si sarea si se bat pana formeaza o spuma tare, iar apoi se amesteca si ea cu aluatul. Este momentul in care trebuie incalzit cuptorul la 180 °C. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga amestecul de mai sus, peste care se presara stafidele. Cand partea de dedesubt s-a rumenit putin, se intoarce uriasa clatita cu o spatula pe partea cealalta si apoi se baga totul la cuptor 6-7 minute pana capata o culoare aurie. Se rupe clatita in bucatele mici, se pune deasupra untul in fasii subtiri si zaharul pudra si se mai tine putin totul in partea de sus a cuptorului, la caldura mare, pana capata o crusta caramel. Se presara scortisoara si zahar pudra, pentru impresia artistica.