Aceste barcute nu au gluten si nici carne, dar sunt pline de nutrienti si de gusturi mexicane. Atat de iuti pe cat le vrei, barcutele pot reprezenta un pranz perfect, la birou, sau o cina in familie la un film bun. Ingrediente 4 dovlecei mari 1 cutie de fasole neagra scursa si uscata 1 cana de orez negru fiert 1 cana de sos salsa 1 ardei gras, rosu, tocat jumatate de ceapa tocata jumatate de cana de boabe de porumb 1 ardei iute (sau mai putin, in functie de cat de iute vrei) 1 lingura + 1 lingurita de ulei de masline 2 lingurite de chimen jumatate de cana de patrunjel proaspat 1 cana de branza rasa Taie dovleceii pe jumatate, pe lungime, apoi scobeste-i in interior. Cu o lingurita de ulei, unge coaja fiecarui dovlecel si asaza-i intr-o tava stropita cu ulei. Separat, incinge o lingurita de ulei si caleste ceapa si ardeiul iute pentru 2 – 3 minute. Adauga apoi orezul, porumbul si fasolea, impreuna cu sosul salsa si chimentul. Tine pe foc 5 minute. Ininge cuptorul in timp ce umpli dovleceii cu amestecul la care adaugi patrunjelul si sarea (dupa gust). Presara branza pe deasupra, apoi da cu folie, la cuptor, pentru 25 de minute. Mai lasa 5 minute fara folie si lasa la racit 5 – 10 minute. Foto: makingthymeforhealth.com