Frigarui de somon cu dovlecei si marar

Frigarui de somon cu dovlecei si marar

Meteorologii spun ca luna septembrie va fi mai calduroasa decat de obicei, asa ca o sa mai ai timp sa incingi gratarul si sa te bucuri de aerul curat. Daca te-ai saturat de mici si alte produse romanesti, iti recomandam ceva mai sanatos de pus pe gratar: somonul. 

 
Ingrediente 
– 450 de grame de somon proaspat sau congelat 
– jumatate de cana de otet de vin alb 
– 2 lingurite de zeama de lamaie proaspata 
– jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa
– 2 linguri de marar proaspat tocat 
– 1 dovlecel mare, taiat in felii 
– sare si piper 
– tepuse pentru frigarui (daca sunt de lemn, tine-le in apa 30 de minute inainte de utilizare) 
 
Taie somonul in cubulete si baga-l intr-o punga cu inchidere. Adauga otetul, zeama si coaja de lamaie si mararul proaspat. Amesteca bine totul in punga si tine la frigider, la marinat, pentru cel mult 30 de minute. 
 
Incinge gratarul in timp ce pregatesti frigaruile pe care alternezi o bucata de somon si o felie de dovlecel. Presara sare si piper. 
 
Unge gratarul cu putin ulei si tine frigaruile pentru 6 – 10 minute, timp in care le intorci pe toate partile. Poti sa mai adaugi zeama de lamaie, daca simti nevoia.