S-a zgribulit putin vremea, asa ca ne intoarcem in bucatarie cu gandul sa preparam ceva cald si sanatos pentru intreaga familie. Pentru inceput de toamna incercam o reteta cu iz frantuzesc. Ingrediente 2 cani de ceapa tocata 1 cana de telina tocata 1 cana de morcovi tocati 4 cani de supa de legume 1 cana si un sfert de linte 1 conserva de rosii in bulion 3 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati Incinge uleiul si caleste ceapa, telina, morcovii si usturoiul pana cand legumele incep sa fiarba (aproximativ 15 minute). Adauga 4 cani de supa de legume, lintea si rosiile cu tot cu suc. Fierbe la foc mic pentru 35 de minute. Transfera 2 cani din continutul din supa (mai multe legume decat lichid) si amesteca bine in blender. Toarna inapoi pasta obtinuta, asezoneaza cu sare, piper si cu otet balsamic, daca vrei.