Nasturelul este o planta mica, verde, care creste in apropierea baltilor. Ea da un gust delicios mancarurilor, fiind perfecta in supe si sandvisuri. Si, daca iti place spanacul, vei observa ca acesta va fi chiar si mai bun daca il combini cu nasturel. Gustul sau, dupa cum vei observa, este un pic picant si acrisor. Planta este inrudita cu ridichea. Se mai poate intalni si sub numele de salatica sau salata ursului, dar si macrisor de balta Beneficiile consumului de nasturel Aceasta planta are mai mult fier decat spanacul si mai mult calciu decat laptele. In acelasi timp este si o sursa foarte buna pentru vitamina C. Asa ca nu este de mirare ca inca de pe vremea lui Hippocrate era folosita ca planta medicinala. Nasturelul ajuta mult la cresterea imunitatii generale a organismului si lupta impotriva cancerului. Cel mai important nutrient al nasturelului este vitamina K, asa ca este recomandat atat pentru creier, cat si pentru intarirea oaselor. Toamna, cand sezonul gripelor este in toi, cura de nasturel este benefica, ajutand organismul sa se fereasca de raceala. S-au demonstrat si capacitatile sale de a ajuta la pastrarea sanatatii ochilor. Daca esti fumator, atunci planta aceasta iti poate fi foarte utila: in primul rand pentru ca reduce nevoia organismului de nicotina si in al doilea rand pentru ca inhiba aparitia cancerului pulmonar Si, daca vrei sa slabesti, vei fi bucuroasa sa afli ca are un continut foarte scazut de calorii, 11 la o portie de 100 gr. Cum se consuma nasturelul Inainte de a fi consumat, nasturelul trebuie sa fie foarte bine spalat. Este indicat si sa il inmuiati in apa rece timp de o jumatate de ora, pentru a va asigura ca au fost eliminate bine impuritatile. Aceasta planta nu se poate conserva nici prin uscare si nici prin congelare fara sa isi piarda proprietatile. Cel mai bine este sa o consumati cruda, intrucat la gatit isi piere o parte din calitati. O gasiti la supermarket in pungi vidate, dar este bine sa stiti ca ati putea sa o cresteti si voi acasa, in ghiveci, ca sa aveti mereu nasturel proaspat.