Am auzit de la mai multa lume ca nu mai suporta cartofii. Adevarul este ca atat ne-au imbuibat parintii cu ei incat nu este de mirare. Ca sa nu mai vorbim de restaurantele care aveau in permanenta in meniu cartofi. Deci nu este de mirare ca nu ii vrei. Si noi iti dam o alternativa la ei care se face mult mai rapid. Si este tare buna la gust. Ingrediente – o conopida mare pe care o tai bucatele – o felie de bacon pe care o tai in cuburi mici – o lingura de unt – o ceapa verde taiata in felii subtiri – sare si piper dupa gust Cum se prepara Puteti fierbe conopida, insa este si mai bine daca o faceti la aburi. Puteti improviza punand o oala cu apa pe foc si conopida deasupra intr-o sita. Acoperiti si lasati cam 10 minute. Ar trebui sa fie suficient ca furculita sa patrunda foarte usor prin ea. Atunci este gata. Puneti bacon-ul intr-o tigaie si il lasati sa se prajeasca usor, dupa care il scurgeti pe un prosop de hartie. Puneti conopida impreuna cu untul in blender si lasati sa se invarta pana cand devine o pasta moale, omogena. Adaugati sare si piper. Se serveste imedia, cald. Presarati deasupra bucatele de bacon si ceapa. O portie are 100 de calorii.