Baton proteic cu dovleac

Baton proteic cu dovleac

Ce toamna ar fi aceea fara o prajirura cu dovleac? Una foarte trista, banuiesc. Asa ca te vom invata cum sa faci ceva dulce cu dovleac fara a renunta la regulile generale de dieta: alimente cu putin zahar si multe proteine si fibre. 

 

Ingrediente de care ai nevoie

– o cana de piure de dovleac

– o jumatate de ceasca de unt de migdale

– o jumatate de cana de sirop de artar

– o lingurita de extract de vanilie

– 2 oua

– o cana de faina de grau integral

– o lingurita bicarbonat de sodiu

– o lingurita de scortisoara macinata

– un sfert de lingurita nucsoara

– o cana de fulgi de ovaz

– 2 linguri fulgi de ciocolata.

 

 

Cum se prepara

Dai drumul la cuptor si ungi o tava cu ulei.

Intr-un blender puneti piureul de dovleac, untul de migdale, siropul de artar si vanilia. Adaugati ouale si le bateti impreuna. Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu si contimentele. Veti obtine un aluat neted. Acum este momentul sa puneti si fulgii de ovaz. 

Se imprastie aluatul in tava in mod uniform si puneti deasupra fulgi de ciocolata. Tineti la cuptor cam 15 minute sau pana cand o scobitoare iese curata din el. Se taie in bucati egale, cam 18 portii. 

 

O portie are in jur de 150 de calorii si merge perfect cu un smoothie cu frunze verzi si fructe, pentru un mic dejun complet.