Iarna, cand este frig afara avem impresia ca o supa nu ar putea sa fie niciodata de ajuns ca sa ne simtim satule. Insa aceasta supa verde va reusi sa faca lucrul pe care il crezi imposibil: sa te hraneasca, sa iti dea energie si sa te incalzeasca. In plus, nu este o supa ca oricare, ea are si un rol de detoxifiere a organismului. Desi o portie are numai 100 de calorii, este plina atat de vitaminele A si C cat si de fibre. Si este si foarte gustoasa, dupa cum vei vedea: Ingredientele necesare o ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi zdrobit 1 nap curatat de coaja si taiat marunt 1 cartof dulce mediu curatat de coaja si taiat morcov, telina, patrunjel – fierte in doua cani de apa. 2 dovlecei curatati de coaja si taiati marunt o mana de frunze de varza kale o mana de frunze de spanac Cum se prepara Incepe prin a prepara supa din morcov, telina si patrunjel. Ceapa si usturoiul trebuiesc sotate. Adica sa le tii pe foc cam 4 minute la punctul de fierbere. Poti folosi pentru sotat fie cateva linguri de apa, fie cateva linguri din supa de legume. Adauga si napul si cartoful dulce si tine-le pe foc inca 3 minute. Adauga varza kale si dovleceii si tine pe foc inca 5 minute. Mai ai de adaugat numai spanacul. El trebuie sa fiarba putin, cam 1 minut. Supa astfel optinuta este data prin blender. Se mananca fierbinte, ornata cu cateva frunze de patrunjel proaspat maruntit. Sursa foto: hepta.ro