Stii ca este bine sa mananci iaurt – nu are multe calorii, este bogat in proteine, iti regleaza tranzitul instestinal, are grasimi bune. Dar cat iaurt sa mananci? Ei bine, iti vom demonstra ca poti sa mananci mult si fara sa te plictisesti. Ba chiar il poti folosi ca sa inlocuiesti multe alimente, mai putin indicate, fara sa ai o pierdere a gustului mancarii. 1. Pune peste mancare in loc de smantana. Sarmalute cu smantana? Delicioase! Dar la fel de bune sunt si daca pui o lingura de iaurt deasupra. 2. Foloseste in loc de maioneza. Cum ar fi de exemplu maioneza pe care o pui in sandvisuri ca sa nu mai fie inecacioasa. 3. Foloseste in smoothie-urile de dimineata. De obicei ti se recomanda pudra de proteine. Tu pune iaurt si vei avea proteine si o mancare mai naturala. 4. Pune in piureul de cartofi, ca sa obtii o consistenta cremoasa fara a folosi unt. 5. Inghetata: uita de inghetata pe care o cumperi din comert. Iei un iaurt, iei fructe de padure, le amesteci si le pui la congelat. 6. Foloseste mai putin unt atunci cand faci prajituri. Schimba un pic reteta traditionala si o jumatate din cantitatea de unt o poti transforma in cantitate de iaurt. 7. Pentru sosul de la somon si pui: amesteci iaurt, lamaie, un pic de sare si piper si capere. 8. Sos pentru paste: amesteca branza cheddar cu iaurt pentru un gust bogat al mancarii. 9. Daca iti place sa mananci clatite sau muffin, atunci foloseste o lingura de iaurt in loc de alt topping. 10. In loc de smantana in supe. Noi mancam multe supe cu smantana. Am putea sa o inlocuim cu iaurt si sa adaugam si cateva picaturi de lamaie, pentru un gust racoritor si cremos. 11. Sos tzatziki la orice: iaurt, usturoi, castravete – pentru ca ne putem rasfata oricand ca in vacanta. 12. La masa de dimineata cu fulgi de ovaz si cateva fructe de padure. Vei avea mult mai multe proteine decat daca mananci cereale cu lapte. 13. Sos pentru peste: combina iaurt cu suc de lamaie, un pic de ulei de masline si usturoi. 14. Reteta de ciocolata: iaurt, pudra raw de cacao si sirop de stevie. Adauga si cateva fructe taiate marunt, pentru efect mai puternic. 15. Pune in omleta pentru a obtine un gust mai rafinat si un aspect mai pufos. Si, daca vreti sa duceti gandul si mai departe, atunci preparati singuri, acasa, iaurtul: Distribuie articolul pe: