Carbohidratii sunt cei care ne umplu de energie si din aceasta cauza ne simtim adesea inclinati sa ii mancam. Obisnuinta este atat de mare incat alegem carbohidrati chiar si cand corpul nu are cu adevarat nevoie de ei. Mai jos va voi prezenta o reteta care ne ajuta sa trecem peste acest impediment: cum sa facem orez din conopida. Spre deosebire de orez, un aliment care ingrasa, conopida este foarte slaba in calorii si plina de nutrienti. O portie de conopida are 25 de calorii in timp ce o portie de orez brun are 218 calorii. Ingrediente de care avem nevoie 1 conopida mica (pentru 4 portii) 1-2 linguri de ulei de masline sare Cum se prepara Punem conopida, pe rand, intr-un blendar si o maruntim pana cand ajunge asemanatoare orezului. La un foc moderat incalzim uleiul de masline intr-o tigaie. Punem deasupra bucatelele de conopida. Tigaia nu trebuie sa fie foarte incarcata, daca este necesar mai bine punem in mai multe transe. Punem sare si amestecam adesea. Tinem pe foc conopida intre 5 si 8 minute. Vrem sa devina mai moale, insa nu sa se prajeasca. Se mananca imediat sau se poate pastra pentru mai tarziu. Sursa: health.com