Fursecuri fara zahar sau faina

Fursecuri fara zahar sau faina

Se poate oare sa mananci prajiturele care sa nu aiba zahar sau faina? Da, se poate, si este o alegere pe care este bine sa o faci, macar din cand in cand, daca te-ai decis sa mananci mai sanatos.

Aceste fursecuri nu numai ca nu au zahar deloc, dar nu au nici miere sau sirop de artar sau alt fel de inlocuitor pe care il punem de obicei. Si nu au nici faina, inca un aliment pe care incercam sa il evitam. Ele contin cele mai bune inlocuitoare naturale ale lor si fara nicio reducere a gustului delicios.

 

Ingrediente de care ai nevoie

10 curmale mari si moi

o lingurita de vanilie

o jumatate de ceasca de migdale crude

o cana de fulgi de ovaz

o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

sare

scortisoara

o treime de cana de ulei de cocos

o cana de banane

o treime de cana de stafide

 

 

Cum se prepara

Se incinge cuptorul la 350 de grade.

Intr-un mixer puneti impreuna curmalele, vanilia si migdalele. Le lasati cateva minute pana cand devin o pasta fina.

Adaugati fulgii de ovaz, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara si uleiul de cocos si mixati pana cand textura devine omogena. Se adauga banana si se mixeaza cateva secunde. 

Adaugati stafidele si le amestecati cu restul aluatului.

Acoperiti o tava cu hartie de copt si puneti pe el aluatul impartit cam in 20 de prajiturele. 

Se tin la cuptor cam 8-10 minute, pana cand marginile sunt usor maronii.

 

O portie are 104 calorii.

 

Sursa: fitsugar.com