Granola cu putin zahar

Granola cu putin zahar

Granola este un baton cu seminte conceput special pentru cei care vor sa slabeasca sau au nevoie de multa energie. El este minunat la gust si se lauda cu un continut mare de fibre si proteine.

Exista insa o singura problema – cantitatea mult prea mare de zahar in cazul batoanelor de granola pe care le poti cumpara din comert. Asa ca efectul lor este mai degraba opus celui cu care se lauda. Din aceasta cauza este mult mai bine sa iti produci singura, in casa, o granola cu adevarat sanatoasa.

 

Ingredientele de care ai nevoie

o cana de fulgi de ovaz

o jumatate de cana de nuci pecan

o jumatate de cana de nuci taiate bucatele

o jumatate de cana de seminte de floarea soarelui

2 linguri de quinoa nefiarta

2 linguri de ulei de masline

2 linguri de miere

o lingurita de cimbru proaspat

sare si piper rosu

un sfert de lingurita de scortisoara

albusul de la un ou

 

Cum se prepara

Dai drumul la cuptor sa se incalzeasca.

Pregatesti o tava peste care pui hartie de copt unsa cu putin ulei

Intr-un castron amesteci fulgii de ovaz, nucile, semintele si quinoa.

Intr-un alt castron amesteci restul ingredientelor. Apoi le pui peste primul castron si amesteci bine. 

Amestecul se intinde pe toata foaia de copt. 

Se tine la cuptor cam 20 de minute, pana devine maronie.

 

Partea minunata la batoanele de granola este ca te poti juca cu ingredientele dupa cum iti doresti. Ai mai jos un video care iti ofera alte trei variante de ingrediente pentru granola

 

Foto: hepta.ro