Serbet de portocale

Serbet de portocale

 Daca si voi sunteti de acord ca serbetul nu este numai pentru vara, atunci veti iubi aceasta reteta de serbet de portocale. Se face foarte usor si are un gust intens de postocala, favorita noastra iarna.



Ingrediente de care ai nevoie

10 portocale

2 cani jumatate de apa

o cana de zahar

zeama de la 2 lamai

 

Cum se prepara

Ai nevoie de zeama portocalelor, asa ca le storci pana cand ai aproape 3 cani de suc de portocala proaspat. Procedeaza la fel si cu cele doua lamai.

Intr-o cratita mica pune cele doua cani jumatate de apa si zaharul. Tine-le pe foc pana cand zaharul se dizolva si devine un sirop. 

Adauga si sucul de portocale peste siropul obtinut. Ar fi bine sa il treci printr-o sita atunci cand adaugi, astfel incat sa nu mai aiba pulpa sau samburi. Procedeaza la fel si cu zeama de lamaie. 

Pune ce ai obtinut la congelator. In aproximativ o ora va fi tocmai bun de mancat.

 

Uite un video care iti arata cum sa faci serbet de lamaie, in cazul in care il preferi portocalelor