Ce poate fi mai gustos pentru masa de pranz, sau chiar cina, cu specificatia sa fie consumata cu moderatie, decat o tarta cu rosii. Este o reteta italieneasca ce nu depaseste 300 de calorii pe portie, extrem de gustoasa si usor de preparat. Ingrediente: Un sfert de pachet de aluat de placinta O jumatate de pachet de branza fontina (sau cammembert), aproximativ 50 de grame 100 de grame de masline kalamata fara samburi O jumatate de ceapa tocata 3 rosii curatate de seminte si feliate 3 linguri de faina 1 lingura de malai 1 lingura cimbru 1 lingurita de sare O jumatate de lingurita de piper 300 ml lapte O lingura si jumatate de parmezan razuit 3 oua mari Frunze de busuioc proaspat 150 g rosi cherry taiate in sferturi Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 350 de grade Celsius. Aluatul de placinta se potriveste intr-o forma de tarta. Pe deasupra se pune branza fontina, maslinele si ceapa. Se aranjeaza apoi pe deasupra cepei jumatate din feliile de rosii. Se combina faina, malaiul si cimbrul si se presara pe deasupra tartei iar apoi se asezoneaza cu rosiile care au ramas, sare si piper. Se amesteca laptele, parmezanul si ouale si se adauga peste tarta. Tarta se pune la cuptor si se lasa aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se linisteasca timp de 10 minute, apoi se presara pe deasupra busuiocul. Se serveste cu garnitura de rosii cherry proaspete, asezonate cu sare si piper.