Pentru ca in acest week-end catolicii sarbatoresc pastele, am ales o reteta delicioasa pe baza de carne de miel. Ingrediente: O capatana de usturoi, decojit 8-10 frunze proaspete de dafin 3 lamai taiate in sferturi 2,5 kg pulpa de miel 1 lingurita scortisoara 1 kg de cartofi curatate si taiati in sferturi pe lungime 140 g masline grecesti verzi 125 ml vin rosu sau alb sec Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius, cu optiunea ventilatie. Pune intr-o tava mare de cuptor cativa catei de usturoi necuratati, 3 frunze de dafin si lamaile si coace-le la cuptor in 200 ml de apa rece. Aseaza mielul deasupra si unge-l cu putin ulei de masline. Cu un cutit de macelarie, fa mici incizii in bucata de carne si impaneaz-o cu usturoiul curatat si frunzele de dafin ramase. Asezoneaza carnea cu sare si piper si presara pe deasupra scortisoara. Acopera friptura cu folie de aluminiu si baga tava la cuptor. Redu temperatura la 150 de grade Celsius. Lasa friptura la cuptor timp de 4 ore si scoate folia de aluminiu in ultimele 30 de minute. Intre timp, dupa ce friptura a stat o ora la cuptor adauga cartodii asezonati cu ulei de masline sare si piper si lasa-i sa se coaca aproximativ 2 ore. La final, scoate friptura si pune-o intr-o folie de aluminiu, infasoar-o strans si lasa-o sa se odihneasca 20-30 de minute. Daca cartofii sunt gata, adauga maslinele si vinul, amesteca legumele si opreste focul. Tava trebuie sa ramana in cuptor pentru a se pastra legumele calde pana in momentul in care se va servi masa. Serveste carnea taiata felii subtiri cu garnitura de cartofi, masline si sos.